Kancelária sociálneho poradenstva má bezbarierový vstup

23.02.2012 Prešov

Prešov 23. februára (TASR) - V marci 2010 sa začal v Prešove v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia realizovať projekt Kancelária sociálneho poradenstva. \"Na budúci týždeň 28. februára sa implementácia tohto projektu po vecnej stránke končí,\" uviedla Anna Zákutná z oddelenia projektového manažérstva sekcie strategického rozvoja Mestského úradu (MsÚ) v Prešove.
Ako dodala, cieľom tohto projektu bolo zlepšiť životné podmienky osôb ohrozených sociálnym vylúčením a podporiť ich integráciu do spoločnosti. \"Medzi nosné aktivity tohto projektu patrilo zriadenie Kancelárie sociálneho poradenstva s bezbariérovým vstupom pre imobilných občanov,\" zdôraznila Zákutná. Oddelené priestory na ploche 400 metrov štvorcových tak v súčasnosti zabezpečujú intimitu klientov pri poskytovaní odborného sociálneho poradenstva. Striedajú sa pri ňom odborní zamestnanci oddelenia sociálnych služieb MsÚ, Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a neziskových organizácií a nadácií v meste Prešov.
\"Dvadsaťšesť zamestnancov oddelenia sociálnych služieb MsÚ v Prešove si v rámci projektu prehĺbilo vedomosti v oblasti sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a v oblasti sociálnej inklúzie a získali akreditované certifikáty a diplomy v oblasti sociálneho poradenstva,\" doplnila Zákutná. Dodala, že súbežne prebiehalo aj poskytovanie sociálneho poradenstva cieľovej skupine v dvoch lokalitách Prešova, a to Pod Hrádkom a Stará Tehelňa.
V rámci projektu bol vypracovaný aj Vzdelávací program on line pre zamestnancov oddelenia sociálnych služieb, ktorý je prístupný na webovej stránke mesta Prešov. Prínosom projektu je podľa Zákutnej tiež vypracovanie štandardov opatrovateľskej služby. Realizoval sa vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu, na ktorý boli schválené celkové oprávnené výdavky vo výške viac ako 130.700 eur. Mesto Prešov sa podieľalo 5-percentnou finančnou účasťou.
 

Vyberte región